Remix Comix

In het kader van het Europese project Remix Comix en het aankomende ExploreZ festival verblijven vier beeldende kunstenaars uit Servië, Slovenië en Tsjechië bij ZID Theater in Artists in Residence (AIR). Ze ontwikkelen kunstwerken, die gekoppeld worden aan de openingsvoorstelling Boom! Crash! Oh! Hello!, die de relatie tussen strips en performance onderzoekt.
Elke partner selecteerde speciaal voor deze Artist in Residency een kunstenaar die dit experiment aan wil gaan: Danilo Milovanovic uit Slovenië, Iva Atoski en Darija Dragojlović uit Servie en Mirka (Miroslava) Konenc uit Tsjechië.

De verhalen van de stadsbewoners, jong en oud, dienen als uitgangspunt voor dit onderzoek en voor de kunstwerken. Ze zijn opgehaald tijdens workshops ‘Verhalen vertellen’, volgens de VerhalenVanger methode van ZID Theater. Verschillende groepen buurtbewoners, kinderen en volwassenen namen deel aan deze workshops. Met hen ‘vangen we verhalen’ rond hetgeen zij graag zouden zien in de openbare ruimte in Amsterdam. Deze wensen en dromen vormen de input voor de strips, installaties en de locatievoorstelling.  

In de pop-up expositie Remix Comix – Amsterdam, in de Bouwput, wordt zowel het werkproces, als een aantal werken die ontstaan tijdens deze AIR, tentoongesteld. De kunstenaars experimenteren met verschillende materialen, vormen en mixed media waarbij het creatieve proces en de samenwerking centraal staat.    

Tijden:  
De groeiende expositie is vanaf dinsdag 8 mei te bezoeken. Het is mogelijk om langs te komen op aanvraag via explorez@zidtheater.nl of meld je aan via nummer 020-4888449.
Op vrijdag 12 mei vanaf 17:00 uur vindt de officiële opening plaats.  
Zaterdag 13 en zondag 14 mei is de expositie van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken of op andere tijden via aanvraag (zie bovenstaande gegevens).  

Credits: Installatie, strips en kostuums door beeldend kunstenaars: * Danilo Milovanovic - Forum Ljubljana, Institute for Art and Cultural Production (Slovenië) * Iva Atoski - Komunikart (Servië) * Darija Dragojlović - Multimedia Center ICE ART (Servië) * Mirka (Miroslava) Konenc - LUSTR Festival (Tsjechië)